Kasteel Rheda

In een oogopslag

Kasteel Rheda is ooit ontstaan uit een middeleeuws kasteelcomplex, dat in 1170 voor het eerst in een document werd vermeld. Na verschillende eigendomswisselingen werd kasteel Rheda eigendom van de vorstenfamilie Bentheim-Tecklenburg. Aan het eind van de 17e eeuw werd het kasteel uiteindelijk door hen tot een vorstelijke residentie omgebouwd. Kasteel Rheda is nog steeds in privé-bezit van de Bentheim-Tecklenburgs, een vorstengeslacht dat verwant is aan bijna alle Europese vorstenhuizen. Vooral de ruime tuinen zijn de moeite waard. Het werd herbouwd voor de State Garden Show volgens plannen uit de 19e eeuw.

Informatie over de rondleiding
  • De vertrekken van het kasteel kunnen alleen worden bezocht in het kader van een rondleiding. Van maart tot oktober vinden regelmatig openbare rondleidingen plaats.
  • Rondleidingen voor groepen vanaf 10 personen zijn op afspraak te allen tijde mogelijk.
  • Korte rondleiding van ca. 60 minuten met bezoek aan de dubbele kapel en de privévertrekken in de barokke vleugel.
  • Kasteelrondleiding ca. 90 minuten met bezoek aan de dubbele kapel, de privévertrekken in de barokvleugel en het speelgoed- en koetsenmuseum.


Informatie over de geschiedenis

Het kasteel van Rheda ontwikkelde zich oorspronkelijk uit een kasteelcomplex dat in 1170 voor het eerst in een document werd vermeld. Het was de kruisvaarder Widukind von Rheda die het kasteel bouwde. Tot in de 17e eeuw wisselde het kasteel meerdere malen van eigenaar totdat kasteel Rheda in 1365 aan graaf Otto von Tecklenburg werd nagelaten en zijn tweede verblijf werd. Vanaf de 17e eeuw begon het vorstengeslacht Bentheim-Tecklenburg, dat ook vandaag nog invloedrijk is, het kasteel om te vormen tot een graven- of vorstenresidentie.

De vorsten Bentheim-Tecklenburg zijn nog steeds eigenaar van kasteel Rheda en 4 andere kastelen in de regio. Dit betekent dat er zeer nauwe contacten zijn met bijna alle koningshuizen in Europa.

Op de kaart

Kasteel Rheda
Steinweg 2
33378 Rheda
Deutschland

Tel.: +49 (0)5242 947125
Fax: +49 5242 947122
E-mail:
Website: www.schloss-rheda.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.