Kasteel Raesfeld

In een oogopslag

In het parklandschap van West-Münsterland ligt de indrukwekkende waterburcht Raesfeld uit de 14e tot 17e eeuw. De burchttoren is met 52,5 meter de hoogste van Westfalen. De Sterndeuterturm en de barokke kapel completeren het imposante kasteelcomplex. De aangrenzende dierentuin van Schloss Raesfeld nodigt uit tot lange wandelingen in de natuur.

Informatie over de geschiedenis

Zoals je op het eerste gezicht kunt zien aan het indrukwekkende kasteel: Kasteel Raesfeld heeft een bewogen geschiedenis te vertellen. Van versterkte ronde torens tot elegante siergevels - het kasteel heeft in de loop der tijden vele functies gehad.

Oorspronkelijk diende Schloss Raesfeld als bescherming tegen vijandelijke aanvallen. Daartoe werd midden in een ontoegankelijk water- en moeraslandschap een aarden terpburcht gebouwd. In de 14e eeuw bouwde Bytter von Raesfeld een nieuwer kasteel met twee hoektorens en stichtte daarmee de dynastie van de von Raesfelds. In 1585 ging kasteel Raesfeld door vererving over op de heren van Velen. Een periode van grote pracht en praal volgde. Het was graaf Alexander II die het kasteel tussen 1643 en 1658 uitbreidde tot het prachtige en representatieve residentiële paleis dat het vandaag nog is. Zijn indrukwekkend grafreliëf kan worden ontdekt tijdens een bezoek aan de open slotkapel.

Tegenwoordig is de Academie van Ambachten in het kasteel gevestigd. De voormalige hoevegebouwen van het kasteel zijn als opleidings- en seminarieruimte voor historische handwerktechnieken zeer interessant, omdat het accent hier op het praktische werk ligt. De werkplaatsen zijn meestal gesloten. Openbare evenementen vinden echter plaats buiten het kasteel of in de historische ridderzaal.

Informatie over de rondleiding

Een rondleiding over het kasteelterrein en de aangrenzende dierentuin is te allen tijde mogelijk. Rondleidingen op het terrein en in de kasteelkapel zijn alleen op afspraak.

Op verschillende plaatsen op het landgoed zijn barcodes geplaatst: met je eigen smartphone kun je audiobestanden ontgrendelen die het verhaal vertellen van het landgoed en zijn bouwers en eigenaars.

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.