Kasteel Lüdinghausen

In een oogopslag

Tegenwoordig is het renaissanceslot in Lüdinghausen een sociaal-cultureel centrum.

Het renaissancekasteel ligt in de onmiddellijke nabijheid van het stadscentrum en het stadspark van Lüdinghausen. Na een brand werd de voormalige ridderzetel van 1569 tot 1572 herbouwd in renaissancestijl. Het kasteel herbergt vandaag de dag vele originele en goed bewaarde schilderijen en zalen met schilderijen. Ook opgravingen uit de Middeleeuwen kunnen worden bezocht. Bovendien worden op het kasteelterrein talrijke evenementen georganiseerd. Het renaissanceslot is een belangrijk sociaal-cultureel centrum van de stad Lüdinghausen geworden.

Informatie over de rondleidingEen rondleiding door de buitenkant is te allen tijde mogelijk. De kapittelzaal en de renaissancevleugel zijn alleen te bezichtigen tijdens de vastgestelde openingsuren.
Informatie over de geschiedenis

Schloss Lüdinghausen werd waarschijnlijk in de 12e eeuw als ridderzetel gebouwd. Later was het eeuwenlang eigendom van de kathedraalhoofdstad Münster. Tussen 1569 en 1572 werd Slot Lüdinghausen na een brand grotendeels herbouwd in renaissancestijl. De onlangs gerestaureerde zuidvleugel met kapittelzaal, het zogenaamde moeder-en-kind houten plafond en de wapenschilderingen dateren uit deze periode.

Het kasteel herbergt vandaag de dag vele originele en goed bewaarde schilderijen en zalen met schilderijen. De kapittelzaal met goed bewaarde wapenborden en de renaissancevleugel van het kasteel zijn bijzonder aantrekkelijk, en ook opgravingen uit de Middeleeuwen kunnen worden bezocht. Bovendien wordt het kasteelterrein regelmatig gebruikt als locatie voor talrijke evenementen.

Op de kaart

Kasteel Lüdinghausen
Amthaus 14
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: +49 2591 926-176
Fax: +49 2591 926-144
E-mail:
Website: www.burg-luedinghausen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.