Kasteel Loburg

In een oogopslag

Kasteel Loburg is een waterburcht die in 1294 voor het eerst werd vermeld. Het barokke kasteel werd na een brand in het begin van de 20e eeuw herbouwd volgens de oude plannen van Johann Conrad Schlaun en herbergt nu een van de grootste internaten van Duitsland. Een bijzonderheid is de prachtige Engelse tuin, met rododendronopstanden die meer dan honderd jaar oud zijn.

Informatie over de rondleiding

Het kasteel zelf kan niet van binnen bezocht worden. Een bezoek aan buiten is op elk moment mogelijk. Direct achter het kasteel ligt het vrij toegankelijke park met zeer mooie wandelpaden.

Informatie over de geschiedenis

Kasteel Loburg werd voor het eerst vermeld in 1294. In de 15e eeuw werd het gedeeltelijk versterkt en rond 1760 werd het verbouwd tot een barok lustpaleis volgens de plannen van de meester-architect Johann Conrad Schlaun. Na een zware brand werd het van 1900 tot 1902 herbouwd in neobarokke stijl. Het kasteel van Loburg herbergt tegenwoordig een school met internaat en is daarom niet van binnen te bezichtigen. De historische rododendronperken in het kasteelpark getuigen nog steeds van de Engelse tuin die in 1903 werd aangelegd. Het ruime park is voor iedereen toegankelijk en nodigt uit tot een ontspannen wandeling in een historische omgeving.

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.