Kasteel Hovestadt

In een oogopslag

In het zuiden van Münsterland, in het dal van de rivier de Lippe, ligt een ware schat van de regio - kasteel Hovestadt. Het kasteel is omgeven door een prachtige barokke heuvelrug.

In het zuiden van Münsterland, in het dal van de rivier de Lippe, ligt een ware schat van de streek. Kasteel Hovestadt met zijn dromerige baroktuin bekoort elke gast. De imposante waterburcht ligt in een goed onderhouden park, dat zelfs voor Münsterland een echte blikvanger is.

Informatie over de rondleiding
  • Kasteel Hovestadt is privé-bezit en kan niet worden bezocht.
  • Het park is dagelijks vrij toegankelijk tijdens de openingsuren.
  • Rondleidingen in de kasteelkapel en het kasteelpark zijn op verzoek mogelijk.
Informatie over de geschiedenis

De aartsbisschoppen van Keulen bouwden een fortificatie in Hovestadt om de grenzen te beveiligen. Reeds in 1152 werd een Dietrich von Hovestadt voor het eerst in documenten vermeld met een vaste verblijfplaats. Kasteel Hovestadt werd in 1292 uitdrukkelijk in documenten vermeld. Door de strategische ligging van het kasteel aan de Lippe werd het in de Middeleeuwen verschillende keren verwoest en herbouwd. Tussen 1563 en 1572 was het Laurenz vom Brachum die de waterburcht in Hovestadt in zijn huidige vorm bouwde. De bekende architect Johann Conrad Schlaun ontwierp in zijn tijd de barokke voorburcht van kasteel Hovestadt. De graven van Plettenberg bezaten het kasteelcomplex sinds 1710 en bewoonden het sinds 1733. Het kasteel is nog steeds particulier bezit en kan niet worden bezocht. De baroktuin van kasteel Hovestadt is toegankelijk sinds de restauratie in 1997.

Op de kaart

Kasteel Hovestadt
Schloßstraße 1
59510 Lippetal
Deutschland

Tel.: +49 (0)2923 526
E-mail:
Website: schloss-hovestadt.de

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.