Kasteel Hohes Haus

In een oogopslag

Burg Hohes Haus is gelegen in het dorp Nienborg, een wijk van Heek. Tegenwoordig is Nienborg vooral bekend om de Landesmusikakademie en de historische Burgmannshöfe. In de 12e eeuw werd in Nienborg een van de machtigste bisschoppelijke kastelen van het hele Münsterland gebouwd. Het imposante kasteelcomplex werd in die tijd beschermd door een massieve ringmuur. Naast de hoofdburcht waren er binnen nog zo'n 30 Burgmannshöfe. Sommige daarvan zijn vandaag de dag nog bewaard gebleven en kenmerken het stadsbeeld van Nienborg. Het Hohe Haus is ook een van deze 14e-eeuwse Burgmannshofes.

Informatie over de rondleiding
  • Het High House kan worden gehuurd voor bruiloften, evenementen en conferenties. In het kader van dergelijke gelegenheden kunnen de gasten het huis van binnen bezichtigen.
  • Het Hoge Huis kan vanaf de straat worden bezocht. Het park is ook alleen toegankelijk in het kader van evenementen.

Op de kaart

Kasteel Hohes Haus
Burg 18
48619 Heek
Deutschland

Tel.: 0031 653706063
E-mail:
Website: www.hoheshausnienborg.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.