Kasteel Harkotten von Ketteler

In een oogopslag

Het barokke kasteel Harkotten von Ketteler vormt samen met het aangrenzende landhuis Harkotten von Korff een zeldzaam dubbel kasteelcomplex. Oorspronkelijk stond op de plaats van het huidige dubbele kasteel een machtige waterburcht van de familie von Korff. Door erfopvolging en huwelijken ging een deel van het bezit in 1615 over op de familie von Ketteler, die in de volgende eeuw het huidige barokke kasteel liet bouwen.

In tegenstelling tot het aangrenzende landhuis kan het kasteel Harkotten von Ketteler niet worden bezocht en is het alleen van een afstand te zien door over de Gräften te kijken.

Informatie over de rondleiding

Schloss Harkotten von Ketteler is vandaag de dag nog steeds particulier bezit. Het terrein is verhuurd aan een ontwerpbureau, zodat men het gebouw alleenkan zien via de slotgracht of door de gesloten poort. alleen mogelijk via de gracht of door de gesloten poort. Meer informatie over het dubbele kasteel is beschikbaar in het aangrenzende landhuis.

Informatie over de geschiedenis

In 1308 bouwde ridder Henricus II een massief kasteel op wat nu de plaats is van het dubbele kasteel van Harkotten. De "Horekotten" had twee vleugels en een imposant middengedeelte. Het versterkte kasteel was omringd door waterarmen van de Bever en talrijke moerassen. Het kasteel werd in die tijd dus als onneembaar beschouwd. In 1334 werd het hele kasteelcomplex, evenals de bossen en de gangen, verdeeld tussen twee broers. Eeuwenlang was het kasteel eigendom van twee families tot 1755, toen de familie von Kettler de oostelijke vleugel liet afbreken. Johann Gröninger bouwde er vervolgens een representatief barok kasteel. In 1804 werd de westelijke vleugel gesloopt en werd er een nieuw classicistisch herenhuis gebouwd door architect Adolf Vagedes. Het imposante dubbele kasteelcomplex is nog steeds eigendom van de families von Ketteler en von Korff.

Vandaag de dag is Kasteel Ketteler nog steeds particulier bezit, maar het is verhuurd aan een ontwerpbureau. Daarom kan dit deel van het dubbele kasteelcomplex alleen worden bezichtigd via de slotgracht of door de gesloten poort.

Op de kaart

Kasteel Harkotten von Ketteler
Harkotten 2
48336 Sassenberg
Deutschland

Tel.: +49 (0)2583 3090
E-mail:
Website: www.sassenberg.de/de/tourismus/sehenswertes/schlossanlage-harkotten.php

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.