Kasteel Freckenhorst

In een oogopslag

Slot Freckenhorst, in 1740 in barokstijl gebouwd, diende lange tijd als abdijgebouw van het in 851 gestichte kanunnikessenklooster, dat grote invloed kreeg in het bisdom Münster. Het interieur van het kasteel, met zijn grote open haarden, spiegelende zalen en talrijke schilderijen, is nog steeds in de stijl van de periode waarin het werd gebouwd. Kasteel Freckenhorst is nu privé-bezit, maar rondleidingen in het kasteel en de tuinen zijn op afspraak mogelijk.

Informatie over de rondleiding

Het kasteel en de aangrenzende tuinen kunnen alleen op afspraak worden bezocht.

Informatie over de geschiedenis

Een bijzonder hedendaags getuigenis van de oorsprong van kasteel Freckenhorst is het voormalige damesklooster, dat in het centrum van Freckenhorst direct naast de kapittelkerk St. Bonifatius ligt. De bouwster, abdis Clara Franziska gravin von Westerholt, liet het prachtige kasteel in 1740 door de Paderbornse hofarchitect Franz Christoph von Nagel in barokstijl bouwen. Het gebouw diende als abdijgebouw van het in 851 gestichte kanunnikessenklooster, dat grote invloed en betekenis kreeg in het bisdom Münster. Het interieur van het kasteel is nog steeds in de stijl van de tijd waarin het werd gebouwd: Grote open haarden, spiegelende zalen en schilderijen van de bouwer en bijzondere persoonlijkheden uit die tijd kenmerken de indruk van de kamer. Sinds 1840 is het barokke kasteel in familiebezit van de graven van Westerholt en Gysenberg, die het huis bewonen en in stand houden. Door liefdevolle verzorging van tuin en bosbouw houden zij de romantische indruk van met name het voormalige kloosterterrein in stand, naast vele andere taken.

Vandaag de dag is Kasteel Freckenhorst in privébezit en is het een familieverblijf. Rondleidingen in het kasteel en de tuinen zijn alleen mogelijk op afspraak en in het kader van evenementen. Sinds 2018 kunnen in het kasteel burgerlijke huwelijken worden voltrokken.

Op de kaart

Kasteel Freckenhorst
Everwordstraße 10
48231 Warendorf
Deutschland

Tel.: +49 (0)2581 4250
E-mail:
Website: www.schloss-freckenhorst.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.