Kasteel Crassenstein

In een oogopslag

Kasteel Crassenstein ligt in het oostelijke Münsterland in het stadje Wadersloh-Diestedde. Tegenwoordig is op het middeleeuwse landgoed een openbare school gevestigd.

Kasteel Crassenstein is het herkenningsteken van het stadje Wadersloh-Diestedde. Het werd voor het eerst genoemd in een document uit 1177, heeft in de loop der eeuwen nieuwe eigenaars gekend en is nu de thuisbasis van een internationale openbare school. Het kasteel kan dus niet worden bezocht, maar een wandeling over het kasteelterrein is niettemin zeer aan te bevelen.

Informatie over de rondleiding
  • Kasteel Crassenstein is de thuisbasis van een openbare school en kan niet worden bezocht.
  • Een bezoek en wandeling buiten het kasteelterrein is zeer aan te bevelen.
Informatie over de geschiedenis

Midden in het idyllische parklandschap van het Münsterland in het rustige stadje Wadersloh-Diestedde ligt een droomkasteel zonder weerga: kasteel Crassenstein. Het kasteelcomplex met zijn prachtige park is het herkenningspunt van de kleine stad - en vertelt over een bewogen verleden.

Kasteel Crassenstein, gebouwd door de burggraaf van Stromberg, werd voor het eerst vermeld in een oorkonde van 1177. In de daaropvolgende eeuwen is het herhaaldelijk van eigenaar veranderd en verschillende malen verbouwd. In 1951 werd in het kasteel het internaat St. Marien gevestigd, gevolgd door een internaat voor jongens, later een onderzoeksinstituut en tenslotte, tot op heden, een internationale openbare school.

Het kasteel van Crassenstein is tegenwoordig een openbare school en kan dus niet worden bezocht. Een wandeling rond de slotgrachten is niettemin de moeite waard: de molenbeek met zijn historische molen, het kletterende waterrad en de kwakende eenden en zwanen in de slotgracht maken van Crassenstein een waarlijk sprookjesachtige plek.

Op de kaart

Kasteel Crassenstein
Am Schloss 1
59329 Wadersloh
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2523 950 0
E-mail:
Website: www.wadersloh.de/freizeitundtourismus/sehenswuerdigkeiten/schloss-crassenstein.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.