Kasteel Buldern

In een oogopslag

Het prachtige kasteel Buldern ligt in een uitgestrekt park, dat uitnodigt tot het maken van heerlijke wandelingen in de natuur.

Het classicistische herenhuis uit de 18e eeuw is idyllisch gelegen in de wijk Buldern in Dülmen. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als kostschool en privégymnasium. Een aantal openbare paden lopen rond het prachtige kasteelterrein en bieden telkens weer charmante uitzichten.

Informatie over de rondleiding
  • Buldern Castle huisvest een kostschool en kan niet worden bezocht.
  • Delen van het kasteelpark zijn opengesteld voor het publiek. Cirkelvormige paden leiden rond het kasteelterrein.
  • De privacy van de leerlingen moet te allen tijde worden gerespecteerd.
  • Rondleidingen in de kasteeltuin en de gebouwen zijn alleen mogelijk buiten de schooluren en op afspraak.
Informatie over de geschiedenis

Zoals bijna geen ander landhuis in het Münsterland weet het charmante kasteel Buldern zijn toeschouwers mee te voeren naar een vervlogen tijdperk. Het neoklassieke herenhuis rijst uitnodigend op uit het groen - maar blijft afzijdig omdat de muren nu een gerenommeerde kostschool huisvesten. Aangezien veel belang wordt gehecht aan de privacy van de leerlingen, is een doorkijk alleen mogelijk over de Gräften - watersloten.

De funderingsmuren van het huidige gebouw dateren waarschijnlijk van het einde van de 16e eeuw. Binnenin het gebouw heeft deze periode sporen nagelaten in de kelder van het kasteel. In die tijd bouwde de adellijke familie von Buldern, die haar middeleeuwse voorouderlijke zetel in het centrum van het dorp had, een nieuw landhuis buiten het dorp.

Na verschillende eigendomswisselingen kwam kasteel Buldern in de 18e eeuw in het bezit van de familie von Romberg, die het kasteel zijn huidige aanzien gaf. De bekendste drager van de familienaam hier is ongetwijfeld Giesbert von Romberg, bekend als de "Tolle Bomberg", aan wie Josef Winkler een unieke roman heeft gewijd. Het is aan deze oogverblindende aristocraat en zijn voorliefde voor lange uitstapjes in het nachtleven van Münster, inclusief ongemak op de terugreis in een koets, te danken dat het rustige dorpje Buldern een eigen treinstation heeft.

In de 20e eeuw werd het kasteel verschillende keren verbouwd - onder andere als slaapzaal voor studenten van de universiteit van Münster en als filiaal van de Max Planck Society. Vanaf 1958 werd het uiteindelijk officieel omgebouwd tot een kostschool voor jongens en meisjes.

Op de kaart

Kasteel Buldern
Dorfbauerschaft 41
48249 Dülmen
Deutschland

Tel.: +49 2590 9930
E-mail:
Website: www.schloss-buldern.com

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.