Kannegießerhaus Rheine

In een oogopslag

Het Kannegießerhaus is een van de oudste bewaarde herenhuizen in Rheine en dateert uit de 15e eeuw. De familie Kannegiesser was zeer gerespecteerd en leverde in de afgelopen eeuwen verschillende burgemeesters in de stad Rheine.

Informatie over de geschiedenis

Het Kannegießer Haus werd in de 15e eeuw boven de oudste stadsgracht bij de St. Dynosiuskerk gebouwd. Het is een statig burgerhuis dat in de 16e en 17e eeuw in renaissancestijl werd verbouwd.

In de 17e en 18e eeuw werd het huis bewoond door de familie Kannegiesser, die haar naam geeft aan het prachtige gebouw. De familie Kannegiesser was een gerespecteerde familie die tussen 1576 en 1680 verscheidene burgemeesters van de stad Rheine heeft geleverd.

Ongeveer een eeuw lang diende het gebouw als wijnwinkel tot het in 1982 door de stad Rheine werd gekocht in het kader van de stadsvernieuwing. Daarna werd het stadsarchief tot 2007 in het Kannegiesserhaus ondergebracht. Deze verhuisde vervolgens samen met de stadsbibliotheek naar het nieuwe gemeentehuis.

Het Kannegießerhaus wordt nu gebruikt als een faciliteit voor de onderwijsdienst.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding door de buitenkant is te allen tijde mogelijk. Ook als onderdeel van een historische stadstour.
  • Een rondleiding door het interieur is niet mogelijk.

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.