Jachtslot Habichtswald

In een oogopslag

Het jachtslot Habichtswald ligt in het westen van de regio Tecklenburg en is omgeven door het gelijknamige bos. Tegenwoordig is het kasteel een hotel met een restaurant en kan dus vooral van buitenaf worden bezichtigd. Prachtige wandelingen door het bos en een aansluitend bezoek aan het café maken het kasteel tot een bestemming die de moeite waard is.

Op het terrein van het jachthuis staat een 300 jaar oude Femelinde-boom, die ook kan worden bezocht.

Informatie over de rondleiding
  • Het is niet mogelijk om het binnenland te bezoeken, aangezien er een hotel in het jachthuis is.
  • Een bezoek aan het restaurant is mogelijk tijdens de openingsuren.
  • Een bezoek aan de buitenkant is op elk moment mogelijk, zolang het de werking van het restaurant en het hotel niet verstoort.
Informatie over de geschiedenis

De bouw van het jachtslot Habichtswald werd in 1641 in opdracht van de graaf van Bentheim-Tecklenburg begonnen. Ook toen al diende de burcht van de graaf als jachtverblijf, omringd door slotgrachten, visvijvers en bossen.

Toen het graafschap Bentheim in 1707 aan het Huis Hohenzollern toeviel, werd het Habichtswald, inclusief het jachtslot, Pruisisch grondgebied. In 1826 kocht Arnold Rehorst het vestingcomplex met 300 hectare grond. Het resterende, grotere deel van het gebied werd staatsbos.

Sinds 2002 zijn in het jachtslot Habichtswald een hotel en restaurant gevestigd.

Op de kaart

Jachtslot Habichtswald
Am Jagdschloss 12
49545 Tecklenburg
Deutschland

Tel.: +49 (0)5456 9667770
E-mail:
Website: jagdschloss-habichtswald.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.