Ibbenbüren

In een oogopslag

De stad Ibbenbüren ligt in het noordelijke Münsterland aan het Teutoburgerwoud. Met het rotsachtige landschap Dörenther Klippen en de vele natuur- en cultuurbelevenissen trekt Ibbenbüren talrijke gasten aan. Bezoekers beleven grenzeloze recreatiemogelijkheden en een levendige binnenstad in de "High of Münsterland".

Wandelen op de "Teutoschleifen" en de Hermannshöhen, fietsen op de Töddenland-rondweg, sleeën in het attractiepark Sommerrodelbahn, klimmen in het Klimbos Ibbenbüren, duiken in het onderwaterpark of zwemmen in het Aaseebad: in Ibbenbüren kan iedereen actief bezig zijn. De rotsformatie "Hockendes Weib" bij de Dörenther kliffen is zeker een van de hoogtepunten.

Recreatie wordt geboden door de botanische tuin Loismann en het NaturaGart Park in Ibbenbüren-Dörenthe. De zichtbare geschiedenis met vele historische gebouwen komen de gasten ook tegen in het door staande stenen en vakwerk gekenmerkte stadscentrum van Ibbenbüren, dat met zijn talrijke winkels, cafés en restaurants uitnodigt tot een ontspannende shoppingtrip.

Op de kaart

Ibbenbüren
Oststraße 28
49477 Ibbenbüren
Deutschland

Tel.: +49 5451 545450
E-mail:
Website: www.stadtmarketing-ibbenbueren.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.