Huis Vögeding

In een oogopslag

Idyllisch, voor de poorten van Münster ligt de waterburcht Haus Vögeding. Het machtige kasteelcomplex uit de 14e eeuw is tamelijk onbekend, maar een echte insidertip. Haus Vögeding ligt aan de 100 kastelenroute tussen kasteel Hülshoff en Haus Rüschhaus. Net als de bekende buurhuizen is ook Haus Vögeding verwant aan de beroemde dichteres Anette von Droste-Hülshoff.

Informatie over de rondleiding
  • Het is niet mogelijk om het interieur te bezoeken. Het Vögeding huis is privé bezit.
  • Een rondleiding van de buitenkant is alleen mogelijk vanaf de straat. Er is een prachtig uitzicht over de slotgracht naar het kasteelterrein.
Informatie over de geschiedenis

Een kasteel op de huidige locatie van Haus Vögeding werd voor het eerst genoemd in een document uit 1353, toen het huis werd geschonken aan het klooster van Cappenberg. De leenmannen waren de Münster erfelijke familie van Bischopink.

Het huidige Vögedinghuis werd in de 16e eeuw gebouwd als een gesloten vierhoekig hofjescomplex. De langwerpige boerderij en een ronde toren bestaan nog steeds. Van 1827 tot 1939 was het eigendom van Baron Droste zu Hülshoff, wat de relatie van Annette von Droste-Hülshoff met Haus Vögeding bevestigt. Daarna ging het landgoed over op de pachtersfamilie.

Op de kaart

Huis Vögeding
Haus Vögeding 19
48161 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 4922710
E-mail:
Website: www.tourismus.muenster.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.