Huis Visbeck

In een oogopslag

Haus Visbeck in Dülmen is een voormalig landhuis uit de 14e eeuw - dat echter niet meer in zijn vroegere vorm bewaard is gebleven. Zelfs vandaag nog heeft het landgoed iets mystieks, wat zeker te danken is aan zijn lange, bewogen geschiedenis. Vandaag zijn alleen de voorburcht en de door Johann Conrad von Schlaun in de 18e eeuw gebouwde Mariakapel nog over. Tegenwoordig is Haus Visbeck in particulier bezit. Diverse evenementen, zoals de kerstmarkt "Visbecker Lichter" of de middeleeuwse markt met valkeniers, muzikanten en steekspelen, trekken regelmatig talrijke bezoekers naar het voormalige landhuis.

Informatie over de geschiedenis

Haus Visbeck in Dülmen is een voormalig landhuis uit de 14e eeuw - dat echter niet meer in zijn vroegere vorm bewaard is gebleven. Ook vandaag nog heeft het complex iets mystieks, wat zeker te danken is aan zijn lange, bewogen geschiedenis.

Het ruime gebouwencomplex, dat in 1338 voor het eerst in een oorkonde werd vermeld en als een versterkte structuur op twee eilanden werd gebouwd, behoorde oorspronkelijk toe aan de Heren van Visbeck. Later vonden de gebouwen andere eigenaars, meest recentelijk de bekende Westfaalse adellijke familie Droste zu Vischering. Het landhuis brandde in de 17e eeuw volledig af en werd niet herbouwd. Als gevolg daarvan zijn vandaag alleen nog een deel van de voorburcht en de Mariakapel over. In haar oorspronkelijke vorm was de Marienkapelle Visbeck een achthoekige houten kapel die voor het eerst werd vermeld in een document uit 1572.

De huidige bakstenen kapel werd zeer waarschijnlijk gebouwd volgens de plannen van de beroemde barokke bouwmeester Johann Conrad Schlaun. De bouw begon in 1747 en eindigde in 1749, zoals blijkt uit de windwijzer van de dakruiter van de klok. Reeds op 29 mei 1747 kreeg de kapel het meetprivilege van paus Benedictus XIV.

Tegenwoordig is Haus Visbeck in particuliere handen. Diverse evenementen trekken echter regelmatig publiek, zoals de kleine maar fijne kerstmarkt "Visbecker Lichter" of een middeleeuwse markt waar valkeniers, muzikanten, verhalenvertellers en handelaars optreden - riddergevechten inbegrepen. De Mariakapel van Schlaun wordt ook gebruikt voor concerten, kerkdiensten, lezingen en tentoonstellingen.

Informatie over de rondleiding
  • Er is een uitzicht op de Lady Chapel vanaf de weg.
  • Een bezoek aan het interieur is alleen mogelijk op verzoek.

Op de kaart

Huis Visbeck
Dernekamp 40
48249 Dülmen
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2594 860 860
E-mail:
Website: haus-visbeck.de

Contactpersoon

Britta Markert-Löbbert

Tel.: 02594-860860
Fax: 02594-8608611
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.