Huis Venne

In een oogopslag

Genesteld in een laan van lindebomen in de kleine boerengemeenschap Mersch bij Drensteinfurt, ligt Haus Venne in een idyllische omgeving. Het fraaie kasteelcomplex omvat het eenvoudige bakstenen hoofdgebouw en vier symmetrisch gerangschikte bijgebouwen. Het door Johann Conrad Schlaun gebouwde zomerhuis is ook een mooie blikvanger. Tegenwoordig is Haus Venne privé-eigendom, maar het kan worden gebruikt voor bruiloften en bij speciale gelegenheden worden bezocht.

Informatie over de rondleiding
  • Haus Venne is privé-eigendom en kan alleen worden bezocht bij speciale gelegenheden, evenementen of op individueel verzoek.
  • Een rondleiding van buitenaf is op elk moment mogelijk.
  • Haus Venne wordt ook gebruikt voor huwelijksceremonies.
Informatie over de geschiedenis

Genesteld in een laan van lindebomen in de kleine boerengemeenschap Mersch bij Drensteinfurt, ligt Haus Venne in een prachtige landelijke omgeving. Het fraaie kasteelcomplex omvat het eenvoudige bakstenen hoofdgebouw en vier symmetrisch gerangschikte bijgebouwen. Een bijzondere blikvanger is het door Johann Conrad Schlaun gebouwde tuinhuis, dat echter niet zichtbaar is in het vooraanzicht.

Haus Venne werd al in de 13e eeuw voor het eerst in documenten vermeld. Het veranderde verschillende keren van eigenaar voordat het in 1611 werd overgenomen door de familie von Ascheberg. Van 1710 tot 1716 werd het voormalige Gräftenhaus verbouwd tot een nieuw barok complex volgens de plannen van de architect Lambert Friedrich Corfey. Drie van de bijgebouwen doen dienst als landbouwbedrijf, terwijl in het vierde de slotkapel is ondergebracht met een indrukwekkend en weelderig rococo-meubilair.

Vandaag de dag kunnen bruidsparen trouwen in de stijlvolle ambiance van Haus Venne. Afgezien daarvan is het kasteel particulier bezit en kan het alleen bij speciale gelegenheden worden bezocht.

Op de kaart

Huis Venne
Mersch 84
48317 Drensteinfurt
Deutschland

Tel.: +49 (0)2508 9950
E-mail:
Website: www.drensteinfurt.de/freizeit-tourismus/tourismus/sehenswuerdigkeiten

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.