Huis Siekmann

In een oogopslag

Haus Siekmann - een voormalig landhuis - is het centrum voor sociale en culturele vorming en communicatie van de stad Sendenhorst. Sinds 1998 staat de faciliteit voor verschillende doeleinden ter beschikking van de inwoners van Sendenhorst. De dorsvloer en de haardkamer worden nu gebruikt als zalen voor verschillende culturele evenementen.

Informatie over de rondleiding
  • Haus Siekmann is een sociaal-culturele instelling van de stad Sendenhorst en wordt voornamelijk gebruikt voor evenementen. Daarom zijn de binnenruimten gewoonlijk alleen toegankelijk voor bezoekers van evenementen.
  • Een buitenrondleiding door het historische gebouw kan te allen tijde worden geregeld.
Informatie over de geschiedenis

Haus Siekmann, vroeger Hof Schöckinghoff, was een landgoed waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14e eeuw. Oorspronkelijk lag Schöckinghoff in de boerengemeenschap Brock buiten het stadscentrum en werd vermoedelijk korte tijd bewoond door de adellijke familie Schocke, die de boerderij haar naam gaf. Uit een document blijkt dat het landgoed al in 1331 overging op Hermann von Hunefeld. Zes jaar later verwierf de abdij Freckenhorst de helft van het Schöckinghoff, en vanaf dat moment werd voor de andere helft een graanpacht betaald aan het Elisabethaltaar in de Dom van Münster.

De pest die Europa in de Middeleeuwen teisterde en de ernstige decimering van de bevolking die daarvan het gevolg was, leidden er uiteindelijk toe dat de muur, de gracht en de stadspoort werden verplaatst. De Schöckinghoff en de naburige boerderij Schulze Tergeist vielen achter de vestingmuren. Van de daaropvolgende periode is weinig bekend, afgezien van enkele wisselingen van eigenaar.

In 1921 verwierf Bernhard Siekmann, de man die het landgoed zijn huidige naam gaf, het. Zijn kleinzoon runde een hotel in de voormalige hoeve tot hij Haus Siekmann in 1992 aan de stad Sendenhorst verkocht.

Op de kaart

Huis Siekmann
Weststraße 18
48324 Sendenhorst
Deutschland

E-mail:
Website: www.haussiekmann.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.