Huis Schücking

In een oogopslag

Vanaf de straat in het centrum van Sassenberg lijkt Haus Schücking sprookjesachtig, misschien zelfs een beetje bizar. Haus Schücking, genoemd naar de prins-bisschop-kanselier Christoph Bernhard Engelbert Schücking, werd in 1754 gebouwd door Johann Conrad Schlaun,waarschijnlijk de belangrijkste architect van de Westfaalse barok.

Het bakstenen huis van één verdieping wordt nog steeds bewoond door de familie Schücking en is daarom alleen vanaf de straat te bewonderen.

Informatie over de rondleiding

Huis Schücking is bewoond en kan alleen vanaf de straat worden bewonderd.

Informatie over de geschiedenis

Het bakstenen gebouw van één verdieping, Haus Schücking, werd in 1754 gebouwd door Johann Conrad Schlaun. Het was bedoeld als buitenverblijf voor de prins-bisschop-kanselier Christoph Bernhard Engelbert Schücking, naar wie het huis werd genoemd.

De tuinzijde van het historische gebouw was bijzonder belangrijk voor de eigenaar, die wilde ontspannen en genieten van zijn tijd op zijn landgoed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met name de naar de tuin gekeerde gevel artistiek werd vormgegeven. Het uitzicht op de straat is daarentegen nogal eenvoudig.

In 1882 werd een zuidelijke vleugel aan het gebouw toegevoegd. Het doet denken aan een torenachtig piramidedak en geeft het gebouw een unieke vorm. Het huis is nog steeds particulier bezit en kan alleen vanaf de straat worden bewonderd.

Op de kaart

Huis Schücking
Von-Galen-Straße 2
48336 Sassenberg
Deutschland

Tel.: +49 (0)2583 3090
E-mail:
Website: www.sassenberg.de/de/tourismus/sehenswertes/haus-schuecking.php

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.