Huis Langen

In een oogopslag

Haus Langen ligt ten noorden van Telgte in de onmiddellijke nabijheid van de rivieren Bever en Ems. Het ringmuurcomplex werd vóór het jaar 1000 gebouwd en is daarmee een van de oudste aarden vestingen waar water ter bescherming werd gebruikt. De naam van het ooit versterkte complex is ontleend aan de adellijke ridders van Langen, die het voormalige toevluchtsoord een tijdlang bewoonden. Op een fietstocht langs de Ems is een omweg naar Haus Langen een must.

Informatie over de rondleiding
  • Haus Langen is privé-bezit. Er is alleen visueel contact met het gebouw.
  • Een buitenrondleiding door de historische dubbele molen is altijd mogelijk.
Informatie over de geschiedenis

Haus Langen werd waarschijnlijk vóór het jaar 1000 gebouwd als een ronde wal met twee of soms drie grachten om het tegen vijanden te beschermen. Aanvankelijk diende het complex als toevluchtsoord voor alle inwoners van de omliggende boerengemeenschappen, totdat het in de 12e eeuw van algemeen bezit overging op de Heren van Langen. In 1378 werd het kasteel door huwelijk eigendom van de Heren van Lethmathe, die meer dan 300 jaar op het landgoed hebben gewoond.

Tegenwoordig is Haus Langen eigendom van Baron von Elverfeldt. Van het oude burchtcomplex bestaan alleen nog het poortgebouw, een typisch Münster bakstenen gevelhuis, en een wapenschild van de familie Lethmathe. Er is waarschijnlijk al sinds de 13e eeuw een molen op het landgoed. De huidige dubbele molen dateert echter van 1813 en was nog tot 1950 in bedrijf.

Op de kaart

Huis Langen
Haus Langen 1
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504 690100
E-mail:
Website: www.telgte.de/staticsite/staticsite2.php?menuid=217&topmenu=5

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.