Huis Heerfeld

In een oogopslag

Het Haus Heerfeld is een historisch landhuis uit 1194 met een prachtig en zeer goed onderhouden park. Het gerestaureerde landgoed behoort tot de gemeente Wadersloh en ligt in het zuidoosten van het Münsterland bij de stad Lippstadt. Haus Heerfeld is rustig gelegen in de buurt van de rivier de Lippe en het natuurreservaat Lippeaue. Dit maakt het voormalige riddergoed tot een perfecte tussenstop op een fietstocht door het zuidelijke Münsterland.

Informatie over de geschiedenis

Het landhuis Heerfeld in Wadersloh is een waar middeleeuws juweel: een ridderzetel die als eersteklas land- en cultuurmonument is geclassificeerd. Idyllisch en heerlijk rustig gelegen aan de rand van het natuurreservaat Lippeaue, is het door zijn eeuwenlange geschiedenis een juweel van het zuidelijke Münsterland geworden.

Het landhuis werd voor het eerst gedocumenteerd in 1194 en was in handen van de gebroeders Albertus en Arnoldus de Hervelde. Tot in de 18e eeuw was het een vrij adellijk landhuis dat van eigenaar veranderde. Vanaf 1728 werd het echter niet meer door de edelen bewoond, maar verpacht aan pachtersfamilies die er werkten. Pas in 1997 kwam het nu verwaarloosde landgoed in privé-bezit - en werd toen door de nieuwe eigenaars met veel passie volledig gerestaureerd en gerenoveerd. Het huidige park werd tussen 1997 en 2003 dagelijks met de hand aangelegd.

Vandaag de dag staat het landhuis er weer stralend bij en is het in zeer goede staat.

Informatie over de rondleiding
  • Er is alleen visueel contact met het landhuis.
  • Het terrein is niet vrij toegankelijk, maar kan op verzoek worden bezocht.
  • Rondleidingen in het Haus Heerfeld zijn alleen mogelijk voor kleine groepen op aanvraag.

Op de kaart

Huis Heerfeld
Göttinger Straße 5
59329 Wadersloh
Deutschland

Tel.: +49(0) 2523 9500
E-mail:
Website: www.wadersloh.de/freizeitundtourismus/sehenswuerdigkeiten/rittergut-haus-heerfeld.html

Contactpersoon

Eckervogt

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.