Huis Havixbeck

In een oogopslag

Haus Havixbeck is een klassieke waterburcht en "typisch Münsterland". Het prachtige complex met drie vleugels werd in 1562 gebouwd en staat nu op de monumentenlijst. Door zijn unieke ligging in het Baumbergebergte is Haus Havixbeck, dat vaak abusievelijk een waterburcht wordt genoemd, een bijzonder hoogtepunt onderweg, zowel voor wandelaars als fietsers.Informatie over de rondleiding
  • Haus Havixbeck is particulier bezit. Een rondleiding door het interieur is daarom niet mogelijk.
  • Een rondleiding over het terrein is mogelijk op afspraak met Havixbeck Marketing.
Informatie over de geschiedenis

Het is een klassieke waterburcht en een typische Münsterländer: Haus Havixbeck. Het prachtige complex met drie vleugels, dat vaak ten onrechte een waterburcht wordt genoemd, staat tegenwoordig op de monumentenlijst en wordt, net als veel andere kastelen in het Münsterland, nog steeds particulier bewoond.

Het kasteel behoorde ooit toe aan het klooster van St. Mauritz. In 1369 schonk de provoost van het klooster het landgoed aan de ridder Dietrich von Schonebeck. Door huwelijken kwam het landgoed in het bezit van de familie von Bevern, die in de 16e eeuw begon met de bouw van het huidige landhuis. Een korbeel op het renaissancegebouw draagt nog steeds de bouwdatum 1562. In het begin van de 17e eeuw werd het huis als bruidsschat overgedragen aan de familie von Twickel.

Uitbreidingen van het landhuis, de poorttoren en het landhuisgebouw werden in de daaropvolgende jaren toegevoegd. Het landgoed onderging ook talrijke verbouwingen en uitbreidingen in de 19e eeuw, toen vooral het voorste kasteeleiland met zijn boerderijgebouwen werd uitgebreid.

Ook vandaag nog presenteert het prachtige complex zich in de fonkelende gloed van zijn brede slotgracht. De familie von Twickel woont nog steeds op het landgoed en beheert het, daarom is het niet toegankelijk voor het publiek. Het terrein kan worden bezocht in het kader van een rondleiding door de plaatselijke toeristenvereniging.

Op de kaart

Huis Havixbeck
Josef-Heydt-Straße 1
48329 Havixbeck
Deutschland

Tel.: +49 (0)2507 1298
E-mail:
Website: www.marketing-havixbeck.de/sehenswertes/sehenswertes

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.