Huis Borg

In een oogopslag

Haus Borg is een klassieke waterburcht in het Münsterland en bestaat uit een complex van drie eilanden met voorburcht, hoofdburcht en tuinen. De barokke tuin wordt gecompleteerd door een representatieve oprijlaan met een laan. Tegenwoordig is Haus Borg particulier bezit en kan niet worden bezocht, maar wel van een afstand worden bewonderd. Haus Bisping is ook zichtbaar in de buurt.

Informatie over de geschiedenis

Haus Borg is een Münsterlandse waterburcht bij uitstek. Het bestaat uit een complex van drie eilanden met voorburcht, hoofdburcht en tuinen. De barokke tuin wordt gecompleteerd door een representatieve oprijlaan met een laan. De verschillende bouwfasen van de 15e tot de 18e eeuw zijn duidelijk te zien in de gebouwen: Het eenvoudige herenhuis, dat in het water lijkt te drijven, dateert in zijn beginjaren uit de 15e eeuw. In de volgende eeuw werden uitbreidingen aan het terrein gebouwd. Aanzienlijke bouwkundige ingrepen volgden in de 18e eeuw onder Oberhofmarschall Jobst Stephan Freiherr von Kerckernick, toen het landgoed werd uitgebreid tot een complex met drie vleugels volgens de plannen van bouwmeester Gottfried Laurenz Pictorius. Ook het interieur van het landgoed werd verbouwd: Indrukwekkend is het stucwerk van Antonio Rizzi, die ook structurele sporen heeft nagelaten op het kasteel Nordkirchen in het Münsterland. De geplande uitbreiding van het landhuis tot een prachtig complex met drie vleugels is nooit voltooid; alleen de oostelijke zijvleugel was in 1719 klaar.

Haus Borg is nu privé-eigendom en is een familieresidentie. Het kan niet worden bezocht en wordt liever op afstand genoten. Het onderhoud en de renovatie van het huis en de baroktuinen zijn al enkele jaren aan de gang.

Informatie over de rondleiding

Huis Borg is privé-bezit en kan niet van binnen bezocht worden. Een bezoek van buitenaf is mogelijk vanaf de straat.

Op de kaart

Huis Borg
Altendorf 51
48317 Drensteinfurt
Deutschland

Tel.: +49 (0)2508 9950
E-mail:
Website: www.drensteinfurt.de/freizeit-tourismus/tourismus/sehenswuerdigkeiten

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.