Huis Bisping

In een oogopslag

Het bijzondere aan de waterburcht Haus Bisping is het uit 1651 daterende poortgebouw: Asfalt, vakwerk, rode baksteen, gele zandsteen en een bekronende puntgevel met drie verdiepingen verweven het gebouw idyllisch in het parklandschap van Münsterland. Haus Bisping is nu privé-bezit en kan niet worden bezocht, maar wel van een afstand worden bewonderd

Informatie over de geschiedenis

Haus Bisping is een waterburcht, waarvan vandaag nog slechts enkele delen over zijn. Het poortgebouw uit 1651 is een eigentijdse getuige van het kasteelcomplex en lacht de bezoekers aan de overkant van de slotgracht toe in bijna typisch Münsterland-kostuum: bepleistering, vakwerk, rode baksteen, gele zandsteen en een bekronende puntgevel met drie verdiepingen verweven het poortgebouw idyllisch in het parklandschap van Münsterland. De voormalige toegangspoort is vandaag de dag nog steeds duidelijk herkenbaar, ondanks structurele veranderingen. Op de erker erboven staat het jaartal 1681 samen met twee wapenschilden - een van de familie Droste en een van de familie von Galen. Het gehele complex werd voor het eerst vermeld in 1364 en was sinds de 16e eeuw in het bezit van de familie von Galen. Prins-bisschop Christoph Bernhard von Galen, voor wie het prachtige woonpaleis in Münster werd gebouwd, zag hier in 1606 het levenslicht.

Haus Bisping is nu privé-eigendom en is een familieresidentie. Het kan niet worden bezocht en wordt liever op afstand genoten. Een bijzonderheid is het nabijgelegen Haus Borg, waar ook de tuinen van Haus Bisping op zijn afgestemd.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding binnen is niet mogelijk, omdat Haus Bisping particulier bezit is.
  • Een bezichtiging vanaf de straat is mogelijk.

Op de kaart

Huis Bisping
K40
48317 Drensteinfurt
Deutschland

Tel.: +49 (0)2508 9950
E-mail:
Website: www.drensteinfurt.de/freizeit-tourismus/tourismus/sehenswuerdigkeiten

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.