Huis Assen

In een oogopslag

De historische waterburcht van Haus Assen ligt midden in de ongerepte natuur diep in het oostelijke Münsterland en vertelt een verhaal dat meer dan duizend jaar oud is. Vandaag de dag wordt Haus Assen gebruikt als spiritueel centrum en ontmoetingsplaats voor jeugd en familie. Het programma omvat retraites en geloofscursussen, maar ook scoutkampen en ridderdagen.

Informatie over de geschiedenis

Haus Assen is een historische waterburcht in het Lippe-dal, diep in het oostelijke Münsterland, midden in de ongerepte natuur. Het vertelt een zeer bewogen verhaal dat meer dan duizend jaar oud is.

Het Haus Assen werd in 1023 gesticht door keizer Heinrich II en heeft in de daaropvolgende 300 jaar steeds andere eigenaars gehad. Met de aankoop van het landgoed in 1396 door Röttger von Ketteler begon het huis vorm te krijgen: Zo werd in 1564 het huidige renaissancekasteel gebouwd. Ongeveer honderd jaar later werd het eigendom van de familie von Galen, die er tot 2002 heeft gewoond. In 1997 schonk Bernhard Graf von Galen het eigendom aan de religieuze gemeenschap "Servi Jesu et Mariae", die er gedurende bijna 20 jaar een jongensinternaat runde.

Vandaag de dag wordt Haus Assen gebruikt als spiritueel centrum en ontmoetingsplaats voor jeugd en familie. Het uitgebreide programma omvat retraites, geloofscursussen, gezinsweekends en jeugdactiviteiten zoals scoutskampen en ridderdagen. Er worden ook regelmatig rondleidingen in het kasteel aangeboden. Burgmannshaus en de Paulus Toren uit de 15e eeuw zijn bewaard gebleven.

Informatie over de rondleiding
  • Er worden regelmatig openbare rondleidingen en evenementen georganiseerd, waarbij ook de binnenzalen kunnen worden bezocht. Gedetailleerde informatie is verkrijgbaar bij de religieuze gemeenschap.
  • Een rondleiding door de buitenkant is te allen tijde mogelijk. Talrijke wandelpaden lopen door het prachtige landschap en bieden een prachtig uitzicht op het kasteel.

Op de kaart

Huis Assen
Assenweg 1
59510 Lippetal
Deutschland

Tel.: +49 (0)2527 919990
E-mail:
Website: www.haus-assen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.