© christiane.wurst

Heimathaus Wöstenesch Wassermühle

In een oogopslag

De Wöstenesch watermolen behoort tot het landgoed Eggermühlen.

De eerste gedocumenteerde vermelding in de archieven van de Westfaalse adellijke zetel Darfeld dateert van 1594.
Bijna 400 jaar lang was het vakwerkgebouw een bedrijvige molen. De molenaarsfamilie Prues, die het gebouw tot 1970 bijna 100 jaar lang in pacht exploiteerde, gaf het de bijnaam "Prue Mills".
Aan het begin van de 20e eeuw waren aan de Eggermühlenbach nog drie watermolens intact. Een immense helling van 12,77 meter maakte de operatie mogelijk. De enige van deze molens die is overgebleven is de Wöstenesch Molen.

Molenresten direct op het landgoed Eggermühlen en een in onbruik geraakte turbine bij de bakkerij Meyer getuigen nog van het bestaan van de andere molens. De in 1975 opgerichte Heimat- und Verkehrsverein Eggermühlen (vereniging voor geschiedenis en toerisme in Eggermühlen) zag het als haar dringendste taak om de molen, die verwaarloosd en met verval bedreigd was, te herstellen en een nieuwe bestemming te geven. Tegenwoordig is de molen het onderkomen van de plaatselijke geschiedkundige vereniging. In 1982 werd de voormalige molenvijver gerestaureerd en in 2001 werd een nieuw waterrad geïnstalleerd.

Op de kaart

Heimathaus Wöstenesch Wassermühle
Bestener Str. 1
49577 Eggermühlen
Deutschland

Tel.: +49 5462 / 8127
E-mail:
Website: www.heimatverein-eggermühlen.com

Contactpersoon

Herr Georg Geers
Buchenallee 8
49577 Eggermühlen

Tel.: +49 5462 / 8435
E-mail:
Website: www.heimatverein-eggermühlen.com

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.