Haltern aan het meer

In een oogopslag

Haltern am See is een van de populairste en meest bezochte plaatsen in het Münsterland. De prachtige oude stad met zijn historische stadhuis, de levendige voetgangerszone en de prachtige omgeving zijn het bewijs van de hoge levenskwaliteit.

De stad wordt gekenmerkt door haar ligging aan het meer. Hier komen watersporters en vrijetijdskapiteins aan hun trekken, bezoekers genieten van het lange zandstrand aan het lido of zwerven te voet of nog beter met de fiets rond het waterlichaam.

Het marktplein is het hart van de stad. Locals en bezoekers ontmoeten elkaar hier niet alleen op marktdagen. Cafés en restaurants en talrijke winkels nodigen u uit om te flaneren en te vertoeven.

Een bijzonderheid is het LWL Romeins Museum. Hier kunt u zich onderdompelen in lang vervlogen tijden. De Romeinse geschiedenis van de stad en de rivier de Lippe zijn zeer indrukwekkend.

Gezinnen houden van de fietspaden door de Hohe Mark, de wandelpaden in de Westruper Heide en vooral van het attractiepark Ketteler Hof.

Op de kaart

Haltern aan het meer
Markt 1
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93 33 65
Fax: +49 (0)2364 93 33 64
E-mail:
Website: www.haltern-am-see.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.