Halsterreservoir

In een oogopslag

Het stuwmeer van Haltern is niet alleen een paradijs voor watersporters, ook zonaanbidders, fietsers en wandelaars komen hier aan hun trekken.

Het kunstmatig aangelegde Halten-reservoir wordt sinds 1930 gebruikt voor de drinkwatervoorziening. De rivieren Stever en Mühlenbach komen hier samen. Het meer is bijzonder populair bij wandelaars en fietsers, omdat het idyllische uitzicht- en rustplaatsen biedt. En natuurlijk mooie paden: de kortste rondweg beslaat ongeveer negen kilometer, daarnaast zijn er diverse andere paden met verschillende profielen rond het meer.

In de zomer kunnen de gasten bij goed weer ook kano's, waterfietsen, kano's en roeiboten huren, en zich vergapen aan de talrijke zeilboten. Het 800 meter lange zandstrand, dat is uitgerust met strandstoelen, kinderspeelplaatsen en vele speel- en sportfaciliteiten, draagt de naam "Seebad". Hier kunnen wandelaars en fietsers stoppen voor een verfrissing. In de directe omgeving van het stuwmeer van Haltern zijn diverse campings en horecagelegenheden.

Op de kaart

Halsterreservoir
Hullerner Straße 102
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: 02364/933-365/-366
Fax: 02364/933-364
E-mail:
Website: www.haltern-am-see.de/Inhalte/Startseite/Verwaltung_Politik/Verwaltung/Buergerservice

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.