Greven

In een oogopslag

Te water of te land: het jonge Emsstadt in het hart van het Münsterland, gelegen op slechts ongeveer 15 kilometer ten noorden van Münster, biedt een veelheid aan activiteiten, allerlei mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en een hoge recreatiefactor. Een gevarieerd winkel- en gastronomisch aanbod, stadsfeesten en een breed aanbod van culturele en sportieve activiteiten dragen bij tot de aantrekkelijkheid van de stad.

Het marktplein, de "huiskamer van Greven", onderging in 2016 een verjonging en een frisse gevel en nieuwe winkels bieden bezoekers een leuke winkelervaring. De afwisselende Emsweiden en het parklandschap met aantrekkelijke fietsroutes zoals de Emsfietsroute of de Vredesroute kenmerken de omgeving van Greven en dragen bij tot de hoge recreatieve waarde.

De Ems, de kortste Duitse rivier en de grootste rivier in de regio Münsterland, stroomt als een groen lint door de stad en verdeelt ook het centrum van de stad. Links van de Ems ligt het huis van elke tweede burger idyllisch aan de rand van het boslandschap. Bovendien zijn het station en een aantal handelsondernemingen er gevestigd. Rechts van de Ems liggen de historische binnenstad en de voetgangerszone, gezellige straatcafés, restaurants en ijssalons. Op de idyllische Ems kan de natuur worden beleefd tijdens een levendige kanotocht. Van mei tot augustus is het motto "Greven aan de Ems": afwisselende evenementen op het zandstrand, een strandbar en strand- en jeu de boulesbanen lokken elk jaar talrijke bezoekers en beloven een puur vakantiegevoel.

De Ems-stad Greven ligt ingebed in een idyllisch weide- en parklandschap. Het wordt gekenmerkt door een gevarieerde gastronomie en twee bijzondere wijken: Het "excursiedorp" Gimbte en de "tuinstad" Reckenfeld.

Op de kaart

Greven
Rathausstraße 6
48268 Greven
Deutschland

Tel.: +49 (0)2571 1300
E-mail:
Website: www.greven-tourismus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.