Graanstokerij Museum Telgte

In een oogopslag

Het museum van de graandistilleerderij geeft een levendig beeld van de geschiedenis van de graandistilleerderij in het Münsterland en illustreert de structuren van de distilleerindustrie in Telgte. De graandistilleerderij in het hart van de historische oude stad Telgte was nog tot 1979 in bedrijf.

Informatie over de rondleiding

Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk in combinatie met een rondleiding. De rondleiding door de voormalige graandistilleerderij duurt ongeveer 60 minuten.

Rondleidingen: kunnen worden geboektbij Tourismus + Kultur Telgte op tel.: 02504 690100 of tourismus@telgte.de

Informatie over de geschiedenis

Het gebouw van de distilleerderij werd in 1900 gebouwd en tot 1979 werden hier nog edele wijnen geproduceerd. De bijna volledig bewaard gebleven technische uitrusting illustreert het functionele verloop van een typische Münsterlandse distilleerderij.

Het museum van de Graanstokerij, geopend in 1996 dat in 1996 werd geopend, illustreert de ontwikkeling van distilleerderijen als een van de belangrijkste economische sectoren van de 19e eeuw. Het kan worden bezocht tijdens een rondleiding.

Op de kaart

Graanstokerij Museum Telgte
Steinstraße 9a
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504 690100
E-mail:
Website: www.telgte.de/tourismus-kultur-freizeit/museen/kornbrennerei-museum-telgte.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.