© Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Geocentrum Hüggel

In een oogopslag

Maak een leuke en informatieve wandeling op de Hüggel bij Hasbergen.

Als je zin hebt in een uitstapje de geschiedenis in kun je je ver terug in onze regio wagen en een tijd verkennen die tot 300 miljoen jaar teruggaat. De verschillende geologische tijdperken hebben duidelijk zichtbare en spannende sporen nagelaten in het landschap van vandaag. Begin zeker in het Geocentrum in Hasbergen, waar de plaatselijke culturele vereniging archeologische en paleontologische vondsten verzorgt en presenteert, die zelfs deskundigen versteld deden staan tijdens wetenschappelijke opgravingen in de Hüggel. Hier vind je bijvoorbeeld fossiele afdrukken van de legendarische coelacanth, maar ook van roofvissen en longvissen die de binnenzee bevolkten die 250 miljoen jaar geleden onze streek bedekte.

De bewogen geschiedenis van de Hüggel als historisch mijnbouwgebied wordt ook belicht in het geocentrum met enkele tentoonstellingsstukken. Indrukwekkend is ook de grote mineralenverzameling van de Bollmann-stichting, die hier eveneens een plaats heeft gekregen. En daarna is het de moeite waard de schilderachtige Hüggel te verkennen via het kleine of grote geologische natuurpad. In totaal 23 stations geven informatie als vensters op de geschiedenis van de werkelijk revolutionaire gebeurtenissen lang voor onze tijd.

Op de kaart

Geocentrum Hüggel
Osnabrücker Str. 21
49205 Hasbergen
Deutschland

Tel.: +49 5405 / 502 - 0
Fax: +49 5405 / 502 - 66
E-mail:
Website: www.hasbergen.de

Contactpersoon

Herr Fabian Müller
Am Plessen 8
49205 Hasbergen

Mobil: +49 152 / 04097108
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.