Gempthalle

In een oogopslag

Aan de rand van het centrum van Lengerich, maar toch centraal, ligt het gebouw van de voormalige staaldraadfabriek J. H. Gempt: sinds 2004 is het een locatie voor evenementen voor de stad en de regio. Oorspronkelijk maakte het Gempt Hall complex deel uit van de draadkabel fabriek. Het bedrijf Gempt, opgericht in 1856, breidde tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gebouwen uit met de Gempt Hall om de kwaliteit en kwantiteit van zijn producten te verbeteren.

De Gempt Hall bestaat uit drie zaalschepen en werd gebouwd volgens de moderne skeletbouwmethode van gewapend beton uit die tijd. De 60 meter hoge schoorsteen met koelwatertank voor de gloeiovens (capaciteit ca. 150.000 liter) werd pas in april 1919 in gebruik genomen en staat nu op de monumentenlijst. Van 1957 tot 2002 gebruikte het naburige ingenieursbedrijf Windmöller & Hölscher de hallen als gieterij en magazijn. Na de verbouwing kan de zaal voor vele doeleinden worden gebruikt: concerten, theater, tentoonstellingen, lezingen, markten, familiefeesten en nog veel meer vinden er plaats.

Op de kaart

Gempthalle
Gemptplatz 1
49525 Lengerich
Deutschland

Tel.: +49 (0)5481 30500
E-mail:
Website: www.gempthalle.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.