© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Franciscus

In een oogopslag

  • Osnabrück
  • Kerk, Bestemmingen…

De kerk ligt in het midden van de nederzetting, omringd door de school en de kleuterschool.

Geschiedenis:
  • Het vooruitstrevende kerkgebouw uit de jaren 1950 maakte deel uit van het demonstratieve bouwproject "Am Dodeshaus" voor de geplande nederzetting Dodesheide.
  • Het eerste ontwerp werd gebouwd door bouwmeester Rudolf Schwarz, maar hij overleed tijdens de planningsfase. Zijn vrouw, Paul Eling en Günther Fiedler zetten de planning en de bouw voort.  Het plan was voor een gemeenschapscentrum met een kerk, pastorie, kleuterschool, jeugdlokalen en bejaardentehuis, dat R. Schwarz voor ogen had als een oud kloostercomplex. Het basisidee van de architect voor het interieur was een "stad van de gemeenschap". De lichte centra van het koor, de doopkapel en de Mariakapel moeten een gemeenschap creëren.
  • Een heldere, sobere vormentaal moet de boodschap van de kerkpatroon Franciscus overbrengen. De kerk is ook gewijd aan de nagedachtenis van bisschop Francis Demann, die in 1957 overleed, direct na de bisschopswijding.


Verhalen / Legenden:
  • Damiani Kruis:
  • Het origineel, dat waarschijnlijk dateert uit de 12e eeuw, bevindt zich in het kerkje San Damiano buiten de muren van Assisi en is versierd met het lijdensverhaal van Christus. Franciscus zou vaak voor dit kruis hebben gebeden. Daar droeg God hem op: "Ga en herstel mijn huis, dat zoals je weet uit elkaar dreigt te vallen"


.

Op de kaart

Franciscus
Bassumer Straße 34
49088 Osnabrück
Deutschland

Contactpersoon

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.