Evangelische stadskerk Lengerich

In een oogopslag

De prachtige stadskerk staat midden in het historische centrum van Lengerich, vlakbij het stadhuisplein. De protestantse stadskerk in haar huidige vorm, als Westfaalse hallenkerk, dateert uit de 14e/15e eeuw en bekoort iedere gast met haar laatgotische elementen.

Informatie over de rondleiding
  • Een bezichtiging van het interieur van de kerk is mogelijk op aanvraag bij de Evangelische Parochie Lengerich, telefoon: 05481 8463745.
  • Een rondleiding door de buitenkant van de laatgotische hallenkerk is te allen tijde mogelijk.
Informatie over de geschiedenis

De huidige Westfaalse hallenkerk met laatgotische stijlelementen dateert uit de 14e of laat 15e eeuw. Maar waarschijnlijk waren er daarvoor al drie andere kerken in Lengerich. Een eerste exemplaar werd waarschijnlijk gebouwd tussen de 9e en 11e eeuw, op het domein van het damesklooster van Herford. Een tweede kerk, gebouwd van steen, dateert uit de tweede helft van de 12e eeuw. Een derde kerk werd aan het eind van de 13e eeuw op dezelfde plaats gebouwd. Een documentaire vermelding bevestigt dat er binnen in deze kerk een altaar was gewijd aanSint Margaretha.

Het standbeeld van de heilige Magareta trok tot 1530 talrijke pelgrims aan en maakte van Lengerich een bedevaartsoord. Omdat de kleine kerk uit de 13e eeuw al snel te klein werd, werd zij herbouwd tot de huidige laatgotische hallenkerk.

Op de kaart

Evangelische stadskerk Lengerich
Kirchplatz
49525 Lengerich
Deutschland

Tel.: +49 (0)5481 8463745
E-mail:
Website: lengerich.ekvw.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.