Erbdrostenhof Münster

In een oogopslag

Het Erbdrostenhof ligt direct tegenover het stadsmuseum van Münster. Het is een van de juwelen in het stadsbeeld van Münster en vormt samen met de Dominicanenkerk en de Clemenskerk het "barokeiland" in het centrum van Münster.

Informatie over de rondleiding

In het Erbdrostenhof is de foyer regelmatig geopend: Maandag tot donderdag van 8.30 tot 16.30 uur. De foyer kan niet worden bezocht tijdens speciale evenementen.

Het beste uitzicht op het gebouw heeft men vanaf de voetgangerszone "Salzstraße".

Informatie over de geschiedenis

Van 1753 tot 1757 bouwde Johann Conrad von Schlaun het barokke Erbdrostenhof als adellijk paleis voor de Erbdrosten van Münster, Adolf Heidenreich Freiherr zu Droste zu Vischering. De bijzondere architectuur als gevolg van de plattegrond maakt het Erbdrostenhof tot een van de meest bijzondere gebouwen in de stad Münster. Na de bijna volledige verwoesting in de Tweede Wereldoorlog, waarbij alleen de voorgevel gespaard bleef, heeft het Landschaftsverband Westfalen-Lippe (LWL) het Erbdrostenhof van 1953 tot 1970 volgens de oorspronkelijke bouwtekeningen herbouwd. De impressie van vandaag geeft eindelijk een authentiek beeld. Ook binnen werden de indrukwekkende muurschilderingen gereconstrueerd aan de hand van foto's en schetsen.

Het gebouw wordt onderhouden door de LWL en herbergt een collectie historische klavierinstrumenten, waarvan sommige nog steeds in gebruik zijn tijdens concerten in het Erbdrostenhof.

Op de kaart

Erbdrostenhof Münster
Salzstraße 38
48143 Münster
Deutschland

Tel.: 0251 - 591 5553
E-mail:
Website: www.lwl.org/de/erbdrostenhof

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.