© Helmut Kramer

Emslandmuseum Lingen (Ems)

In een oogopslag

Emslandmuseum Lingen

Het Emslandmuseum toont de geschiedenis van het Graafschap en de stad Lingen vanaf de middeleeuwen tot heden. Naast oude vestingplannen, wapens en religieuze kunst, spelen ook meubels, tinnen gebruiksvoorwerpen, tegels en andere alledaagse voorwerpen uit voorbije eeuwen een rol.
In de voormalige koetsierswoning van het Palais Danckelmann zijn bijvoorbeeld een grote boerenkeuken met open haard en een typische slaapkamer met een "Butze" (een bedstee), naar het origineel ingericht. Een barokke kamer en een salon uit de Biedermeier periode laten zien hoe de welgestelde burgerklasse leefde. Op de zolder kunnen bezoekers ontdekken wat de kinderen aan tafel of in de keuken bij het fornuis werd verteld. Hier gaat het over reuzen en dwergen, heksen en spoken, kortom: over de legendes van ‘t Emsland.
 
Opmerking: In het koetsiershuis is er ook de mogelijkheid om te trouwen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de desbetreffende gemeente.

Op de kaart

Emslandmuseum Lingen (Ems)
Burgstraße 28 b
49808 Lingen (Ems)
Deutschland

Tel.: 0591 47601
Fax: 0591 7106824
E-mail:
Website: www.museum-lingen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.