Dubbel slot systeem Harkotten

In een oogopslag

Het dubbele kasteelcomplex van Harkotten is een uniek bouwwerk; slechts zelden staan twee zulke indrukwekkende kastelen zo dicht bij elkaar.

Het Harkotten dubbel kasteel complex is een werkelijk indrukwekkend gebouw. Het is zeldzaam om twee kastelen zo dicht bij elkaar te zien. Het dubbele kasteelcomplex bestaat uit het landhuis Harkotten von Korff en het kasteel Harkotten von Ketteler. De geschiedenis van het dubbele kasteel gaat terug tot een machtig kasteelcomplex uit de 14e eeuw.

Tegenwoordig zijn het dubbele kasteel en de omliggende bossen een populaire bestemming voor excursies. In het landhuis Harkotten von Korff is een klein café en een museum dat vertelt over de geschiedenis van het kasteel en de twee families. Het kasteel Harkotten von Ketteler kan alleen van een afstand worden bewonderd.

Informatie over de rondleiding
  • Een bezichtiging van de buitenkant van het landhuis Harkotten von Korff is te allen tijde mogelijk. Een bezichtiging van het interieur is alleen mogelijk na voorafgaande afspraak of tijdens de vastgestelde openingstijden.
  • Schloss Harkotten von Ketteler is alleen van een afstand te zien en kan niet worden bezocht.
Informatie over de geschiedenis

In 1308 bouwde ridder Henricus II een massief kasteel op wat nu de plaats is van het dubbele kasteel van Harkotten. De "Horekotten" had twee vleugels en een imposant middengedeelte. Het versterkte kasteel was omringd door waterarmen van de Bever en talrijke moerassen. Het kasteel werd in die tijd dus als onneembaar beschouwd. In 1334 werd het hele kasteelcomplex, evenals de bossen en de gangen, verdeeld tussen twee broers. Eeuwenlang was het kasteel eigendom van twee families tot 1755, toen de familie von Kettler de oostelijke vleugel liet afbreken. Johann Gröninger bouwde er vervolgens een representatief barok kasteel. In 1804 werd de westelijke vleugel gesloopt en werd er een nieuw classicistisch herenhuis gebouwd door architect Adolf Vagedes. Het imposante dubbele kasteelcomplex is vandaag de dag nog steeds eigendom van de families von Ketteler en von Korff.

Op de kaart

Dubbel slot systeem Harkotten
Harkotten 2
48336 Sassenberg
Deutschland

Tel.: +49 (0)2583 3090
E-mail:
Website: www.sassenberg.de/de/tourismus/sehenswertes/schlossanlage-harkotten.php

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.