Douanekasteel Schöneflieth Greven

In een oogopslag

Op de zuidoever van de Ems, vlak voor de Emsbrug naar Greven, lag ooit het zo belangrijke douanekasteel Schöneflieth. Tot het begin van de moderne tijd was dit de plaats van het kasteel, dat tegenwoordig alleen nog wordt geïllustreerd door een balkenconstructie en een vaandel. Een bord direct aan het Ems-fietspad verwijst naar het voormalige douanekasteel.

Informatie over de geschiedenis

Op de zuidelijke oever van de Ems en tegelijkertijd op het Ems-fietspad, kort voor de Ems-brug naar Greven, verwijst tegenwoordig alleen nog een bordje naar het eens zo belangrijke douanekasteel Schöneflieth, waarvan bijna niets meer over is. Tot het begin van de moderne tijd was dit de plaats van het kasteel; vandaag de dag illustreren een balkenconstructie en een vaandel de oorspronkelijke locatie, de omvang en het uiterlijk van het kasteel. Schloss Schöneflieth staat, zowel wat de structurele veranderingen als wat de politieke en militaire betekenis betreft, voor een bewogen en bewogen geschiedenis. Het werd voor het eerst genoemd in een document in 1257. Door zijn strategisch gunstige ligging was het een twistpunt tussen de kerkelijke en wereldlijke macht en werd het beschouwd als verblijfplaats en toevluchtsoord voor roofridders en bisschoppen. Ten tijde van de wederdopers zochten de domheren van Münster hun toevlucht in de burcht, en tijdens de gevechten van de Hollanders tegen de Spanjaarden vonden kooplieden in de burcht bescherming tegen plunderende troepen. Tijdens de Dertigjarige Oorlog werd het kasteel geplunderd en raakten de gebouwen in verval totdat het in het begin van de 19e eeuw voor sloop werd verkocht. In 1987 werd het gebied rond Schloss Schöneflieth tot monument verklaard en onder bescherming geplaatst. Opgravingen brachten nieuwe inzichten in de geschiedenis van Schloss Schöneflieth.

Informatie over de rondleiding

Het terrein van het voormalige douanekasteel Schöneflieth is vrij toegankelijk.

Op de kaart

Douanekasteel Schöneflieth Greven
Schöneflieth 5
48268 Greven
Deutschland

Tel.: +49 (0)2571 1300
E-mail:
Website: www.greven.net/stadtinfo_wirtschaft/stadtinfo/Stadtinformation/sehenswert_rundum.php

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.