Dörenther Klippen

In een oogopslag

De Dörentherrotsen zijn een bijzondere rotsformatie in het Teutoburgerwoud.

De Dörenther Klippen zijn een van de bekendste bezienswaardigheden in het Münsterland. De bizarre rotsformatie bevindt zich ten zuiden van de stad Ibbenbüren aan de rand van het Teutoburgerwoud.

De rotsformatie strekt zich uit over ongeveer vier kilometer door het landschap. De uit zandsteen opgetrokken rotstorens bereiken een hoogte van 20 meter. Maar één rots steekt met kop en schouders boven de kliffen uit door zijn opvallende vorm: de "Hurkende Vrouw". De Dörentherrotsen zijn ongeveer 140 miljoen jaar geleden gevormd als zandbanken en afzettingen van een oerzee.

Vandaag de dag zijn de Dörenther kliffen een geweldige excursiebestemming voor zowel actieve mensen als mensen die op zoek zijn naar ontspanning. Talrijke wandelpaden leiden langs de klifformatie en in het aangrenzende Teutoburgerwoud. Hier kunt u genieten van een uniek uitzicht over het zuidelijke Münsterland.

Op de kaart

Dörenther Klippen
Münsterstraße
49479 Ibbenbüren
Deutschland

Tel.: +49 5451 54 54 50
E-mail:
Website: www.stadtmarketing-ibbenbueren.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.