© christiane.wurst

Denkmal " Vierfalt "

In een oogopslag

  • Bersenbrück
  • Monument, Bestemmingen…

"Vierfalt", marktplaats Bersenbrück

In het kader van een kunstproject van het Krabat Cultuurcentrum ontstond in 2006 een gezamenlijk kunstobject met medewerking van de kunstenaars Gaby Bührmann (Hahlen), Ulrich Jorkiewicz (Bad Essen), Regine Meyer zu Strohe (Bramsche) en Mandir Tix (Lienen). Het thema, het onderzoek naar de geschiedenis van Bersenbrück, werd gegeven. Al het andere, zoals de keuze van de materialen en vooral het feit dat de vier objecten, hoe verschillend ze ook waren, niettemin samenbindende elementen hadden, werd door de kunstenaars bepaald.
Gaby Bührmann creëerde de biddende non uit een machtige eikenstam.
Ulrich Jorkiewicz noemde zijn beeldhouwwerk "Grounded Dynamics", een onderzoek naar water en het gebruik ervan.
Regine Meyer zu Strohe maakt de verandering van de tijd duidelijk op de zandsteen: natuurlijke diversiteit in contrast met het bureaucratisch precies geordende leven van vandaag.
Mandir Tix, was gefascineerd door de beoogde locatie in de buurt van de kloosterpoort en citeerde delen van de kloosterpoort en het nok torentje dat zo typerend is voor cisterciënzer kerken in zijn steen.

Op de kaart

Denkmal " Vierfalt "
Markt
49593 Bersenbrück
Deutschland

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.