© christiane.wurst

Denkmal "Grenzen und Begegnungen"

In een oogopslag

  • Gehrde
  • Monument, Bestemmingen…

Grenzen en ontmoetingen" monument

Straat/locatie: "Lönsweg" / Am Teich "De sculptuur is als volgt gelabeld: ondergrens, bovengrens, armoedegrens, cultuurgrens, binnengrens, geluidsgrens, geloofsgrens.
De ""grens"" heeft een epistemische functie in het huidige academische discours, voor zover hij de ambivalentie van de sociale scheiding beschrijft en symboliseert, en tegelijkertijd vredesbevorderende dimensies heeft. Een voorbeeld uit het huidige politieke debat kan dit illustreren: de oplossing voor het conflict in het Midden-Oosten wordt over het algemeen gezien in een nieuwe grensafbakening tussen Israël en Palestina. De handel is ook altijd bijzonder levendig geweest aan de grenzen. In het algemeen lijken de nieuwe - postmoderne - openheid en het overwinnen van grenzen en de ontbinding van de oude naties en staten te leiden tot een wereldwijde onveiligheid, hoewel dit ook enorme mogelijkheden biedt voor sociale uitwisseling, culturele overdracht en interactie.

Op de kaart

Denkmal "Grenzen und Begegnungen"
Lönsweg / Am Teich
49596 Gehrde
Deutschland

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.