Collegiale kerk Metelen

In een oogopslag

De collegiale kerk speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van dit idyllische dorpje. Het voormalige klooster en later het damesklooster hadden een fundamentele invloed op Metelen. Ook nu nog is de collegiale kerk het centrum van het dorp.

De oudste delen van de katholieke parochiekerk vanSint-Cornelius en Cyprianus dateren uit de 12e eeuw. Sinds het einde van de jaren 1980 herbergt de collegiale kerk een collegiale kamer met de schatten van de parochie van Metelen. De collegiale kamer kan bezocht worden.

Informatie over de rondleiding

Een rondleiding is mogelijk op afspraak met het parochiebureau. (Tel.: +49 (0)2556 98817)

Informatie over de geschiedenis

De collegiale kerk in Metelen vindt haar oorsprong in het klooster van Metelen. Dit werd gesticht in 889 en aanvankelijk gebruikt als nonnenklooster. In de 13e eeuw was het toen een kanunnikenklooster, waarvan de bewoners gedeeltelijk leefden volgens de regels van de Augustijnen. Aan het eind van de 15e eeuw werd het omgebouwd tot nonnenklooster.

Reeds in de 12e eeuw werd het westelijke deel van de collegiale kerk gebouwd, die tot op heden bewaard is gebleven. In de 13e eeuw werd het langhuis van de kerk gebouwd. In de daaropvolgende eeuwen werd het kerkgebouw verschillende keren uitgebreid en verbouwd. In de jaren 1930 werd de vloer van de kerk verlaagd en tussen 1957 en 1961 werden uitgebreide restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. De collegiale kerk heeft een grote invloed gehad op de geschiedenis van het stadje Metelen. Sinds 1989 herbergt de kerk ook een collegiale kamer met de schatten van de parochie Metelen.Het meest waardevolle relikwie is waarschijnlijk een zakreliekschrijn in de vorm van een slijmbeurs uit het begin van de 11e eeuw.

Op de kaart

Collegiale kerk Metelen
Stiftstraße 12
48629 Metelen
Deutschland

Tel.: +49 (0)2556 9854830
E-mail:
Website: katholische-kirche-metelen.de/die-stiftskammer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.