Bosheuvel Rheine

In een oogopslag

De Wadhügel is een van de soortenrijkste natuurgebieden in Noordrijn-Westfalen en met 94 m boven de zeespiegel het hoogst gelegen gebied in het Rheine-stedengebied. Het gebied illustreert op indrukwekkende wijze het conflict tussen kalkwinning en natuurbehoud, aangezien de begeerde grondstof hier vandaag de dag nog steeds wordt gewonnen. In het noordelijke deel van het gebied is de mijnbouw reeds voltooid en heeft de natuur haar habitat teruggekregen. De steile hellingen en turkoois-blauwe meren maken het natuurreservaat tot een bijzondere ervaring. Verschillende rondwandelingen bieden een prachtig uitzicht op de prachtige planten, grazende heideschapen en het turkooizen Waldhügelsee meer.

Informatie over de rondleiding
  • Het natuurreservaat Waldhügel is vrij toegankelijk voor bezoekers.
  • Wandelpaden leiden door het bewogen landschap.
  • In het zuidelijke deel van het gebied wordt vandaag de dag nog steeds actief kalk gewonnen, maar het is niet toegankelijk voor bezoekers.

Op de kaart

Bosheuvel Rheine
Catenhorner Straße
48429 Rheine
Deutschland

Tel.: +49 (0)5971 800650
E-mail:
Website: www.rheine-tourismus.de

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.