© Ri a pixabay

Boni Koffiebranderij

In een oogopslag

Koffie - duurzaam & eerlijk

We hebben koffiebranderij boni opgericht om meer bewustzijn te creëren voor de diversiteit en kwaliteit van koffie en om de waardeketen transparanter te maken. We willen een betere samenwerking tot stand brengen die alle betrokken partijen ten goede komt. Dit doen we door naar de landen van herkomst te reizen om directe relaties met boeren op te bouwen. Hierdoor kunnen we niet alleen onze bonen traceren, maar ook een langetermijnrelatie opbouwen en zo de levensomstandigheden en ook de teeltomstandigheden ter plaatse blijvend verbeteren.

We richten ons op Specialty Coffee. Er is geen eenduidige definitie voor deze term, maar in principe verstaan wij onder Specialty Coffee een kwaliteitsnorm die alle processen in de hele waardeketen omvat - te beginnen met de kwaliteit van de groene koffie. Elke teeltregio heeft een ander microklimaat, waardoor de koffieplanten anders worden beïnvloed. Milieu-invloeden zoals temperatuur, zonuren, regenval, bodemgesteldheid en wind beïnvloeden de kwaliteit, smaak en opbrengst van de koffieplanten. Er zijn ook verschillende verwerkingsmethoden voor de koffiebessen na de oogst, die allemaal een ander effect hebben op het smaakprofiel. Tot slot heeft het brandproces van de bonen natuurlijk een grote invloed op het eindresultaat. Om een bijzonder goede koffie te kunnen aanbieden, moeten we dus met veel dingen rekening houden.

Op de kaart

Boni Koffiebranderij
Netter Platz 6
49090 Osnabrück
Deutschland

Tel.: 0541 40669930
E-mail:
Website: www.boni-kaffeeroesterei.de

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.