Beltmangebouw

In een oogopslag

Het Beltmangebouw is een van de meest imposante en bekende gebouwen in de stad Ochtrup en is sinds 1893 een dominant onderdeel van het stadsbeeld. De Beltman-Bau, die qua stijl vergelijkbaar is met het kasteel, was ooit het administratiegebouw van het textielbedrijf Gebrüder Laurenz.

Vandaag de dag maakt de Beltman-Bau deel uit van de Designer Outlet Ochtrup (DOC).

Geschiedenis van het Beltman-gebouw

Het paleisachtige, classicistische administratiegebouw dateert uit 1893 en wordt gekenmerkt door renaissancestijlelementen. Het indrukwekkende Beltman-gebouw in de "banketbakkersstijl" werd sterk beïnvloed door de architecten Dominikus Böhm en Hubertus Brower. Dominikus Böhm ontwierp de prachtige ingangshal en Hubertus Brower het imposante "Apocalyptische Ruiter" mozaïek.

Vandaag de dag is het prachtige gebouw een herkenningspunt van de stad Ochtrup en herbergt het een deel van het Designer Outlet Ochtrup. De textielindustrie speelt dus nog steeds een doorslaggevende rol in de geschiedenis van het Beltman-gebouw.

Op de kaart

Beltmangebouw
Laurenzstraße 53
48607 Ochtrup
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2553 9730 0
E-mail:
Website: www.mcarthurglen.com/outlets/de/de/designer-outlet-ochtrup

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.