Beilmann huis

In een oogopslag

Het Beilmannsche Haus is een heel bijzonder gebouw op het marktplein in Rheine. Het is een van de weinige gebouwen die de aanval van de Zweedse generaal Königsmarck in de Dertigjarige Oorlog (1618 - 1648) vrijwel ongeschonden hebben overleefd. Vandaag herinneren alleen de zeven kanonskogels ons nog aan de bijna volledig verwoeste stad.

Het Beilmannhuis heet tegenwoordig ook "Markt 15".

Informatie over de geschiedenis

Het Beilmannsche Haus herinnert nog aan het kanonvuur tijdens de Dertigjarige Oorlog (1618 - 1648) door de Zweedse generaal Königsmarck op 21 september 1647, waarbij de stad Rheine bijna volledig werd verwoest. Na het sluiten van de Westfaalse Vrede in Münster en Osnabrück in 1648 was het Beilmannhuis een van de eerste gebouwen die volledig gerestaureerd werden. Het had weinig schade geleden in vergelijking met de andere gebouwen. Ook nu nog herinneren de zeven kanonskogels op de puntgevel en de inscriptie op het gebouw aan die wrede dag.

Het Beilmannsche Haus, ook "Markt 15" genoemd, dankt zijn naam aan een vroegere eigenaar - de meesterslager Beilmann.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding door de buitenkant is mogelijk op elk moment tijdens een bezoek aan het marktplein.
  • Het Beilmannsche Haus is ook een halte op de stadsrondrit. Meer informatie is verkrijgbaar bij Rheine. Toerisme. Evenementen. e.V.
  • Het is niet mogelijk om het interieur te bezoeken. Maar een bezoek aan de winkel op de begane grond is zeker de moeite waard!

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.