© christiane.wurst

Alte Schmiede Schmiesing

In een oogopslag

De oude smederij Schmiesing werd rond 1900 door Bernhard Lohmann in vakwerkstijl gebouwd.

De oude smederij Schmiesing werd rond 1900 door Bernhard Lohmann in vakwerkstijl gebouwd. In het midden van de jaren vijftig werd de ruimte te klein en werd het gebouw aan de westzijde met enkele meters uitgebreid volgens een methode van massieve bouw. Het hart van de smederij is altijd de bakstenen smederij geweest met twee haarden, rookafvoer, kolenbunker en blaasbalg, die later werd vervangen door een elektrische blaasbalg. Een groot aambeeld stond bij elke haard. Een groot aantal tangen, hamers en ander gereedschap was nodig voor het werk dat moest worden gedaan. De bestaande machines zoals draaibanken, slijpmachines en boormachines werden aangedreven door een 3 pk elektromotor. De werkplaats bevatte ook werkbanken met bankschroeven, lasapparatuur en een grote
en een grote hefboom metaalsnijder.
Toen de werkplaats in 1990 werd gesloten, werd het hier, dat tot dan toe vol leven was geweest, erg stil. Het gebouw raakte in verval tot 2005, toen de plaatselijke geschiedkundige vereniging besloot de smederij te restaureren met de steun van de instanties voor monumentenzorg.

Op de kaart

Alte Schmiede Schmiesing
Thiener Straße
49594 Alfhausen
Deutschland

Tel.: +49 5439 962 470
Fax: +49 5439 962 477
E-mail:
Website: www.bersenbrueck-tourismus.de

Contactpersoon

Herr Vorsitzender Niers
Blumenstraße 1
49594 Alfhausen

Tel.: +495464 / 1224

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.