Ahaus

In een oogopslag

Ahaus is een jonge stad met traditie. Het gezellige en tegelijkertijd afwisselende stadje is ongeveer 1000 jaar oud en ligt in het westelijke Münsterland vlakbij de Nederlandse grens. De barokke waterburcht van Ahaus vormt samen met de aangrenzende voetgangerszone en het marktplein het hart van de stad. Het centrum van de stad is vooral het culturele middelpunt en de plaats van uitnodigende evenementen in Ahaus. De levendige drukte tijdens de wekelijkse markt doet sterk denken aan onze Nederlandse buren en geeft de stad een heel bijzondere ambiance.

Maar niet alleen de stad Ahaus is een unieke belevenis, ook de omringende natuur wacht erop ontdekt te worden. Hoogveen en jeneverbesheidevelden kenmerken het landschap en maken van de regio een uitstekende bestemming voor wandelaars en fietsers. Natuurliefhebbers moeten zeker een ommetje maken naar het Witte Venn. Dit natuurgebied strekt zich uit over zowel de Duitse als de Nederlandse zijde.

Op de kaart

Ahaus
Oldenkottplatz 2
48683 Ahaus
Deutschland

Tel.: +49 2561 444444
E-mail:
Website: www.ahaus.app

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.