Aasee Ibbenbüren

In een oogopslag

Vrije tijd, plezier en recreatie bij de Aasee in Ibbenbüren.

De Aasee van Ibbenbüren is net zo gevarieerd als de stad zelf. Het meer, dat vlakbij het stadscentrum ligt, is een van de populairste plekken voor gasten en inwoners van Ibbenbüren. Er wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden: u kunt ontspannen op het 2,7 kilometer lange rondlopende pad tijdens een wandeling of uw wandeling door de Teuto regio perfect afronden bij de speciaal gebouwde beachclub met zandstrand. Direct aan het meer is er ook een skatepark, een dirt bike faciliteit en verschillende kinderspeelplaatsen. Bij de Ibbenbüren Aasee Rallye rond de Aasee kunnen puzzelliefhebbers vragen beantwoorden.

Informatie over het ontstaan

De Ibbenbürener Aasee ontstond in de jaren 1970 in het kader van de snelweguitbreiding van de A30. Het meer is bedoeld als retentiebekken voor overstromingen en als plaatselijk recreatiegebied voor de stad Ibbenbüren.

Informatie over de rondleiding

Het gebied rond de Aasee is het hele jaar door vrij toegankelijk.

Op de kaart

Aasee Ibbenbüren
Ledder Straße 82
49477 Ibbenbüren
Deutschland

Tel.: +49 (0)5451 54 54 50
E-mail:
Website: www.stadtmarketing-ibbenbueren.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.