Landelijk Neuenhaus

Zoek je rust en ruimte? Zoek je lieflijke natuur en kronkelende riviertjes? Niet ver van huis, net over de grens? Dan hoef je niet langer te zoeken; Neuenhaus is jouw bestemming! In het mooie Grafschaft Bentheim vind je een aantal landelijke dorpen die samen de gemeente Neuenhaus vormen. Hier vind je het nog; rust, stilte en pittoreske dorpjes.

Langs molens, Dinkelstenen en een Heerlijkheid

Overal in Neuenhaus vind je prachtige oude molens; windmolens en watermolens, sommige nog steeds in bedrijf. Altijd weer fascinerend om te zien. Het romantische riviertje de Dinkel stroomt door dit grensgebied en langs de oevers stuit je regelmatig op “Dinkelstenen” -een geslaagd kunstproject dat je via de Dinkelsteinroute helemaal kunt volgen. Een absoluut hoogtepunt van Neuenhaus is wel de Heerlijkheid Lage; een bijzonder idyllische plek waar de tijd al eeuwen stil lijkt te staan. Dit piepkleine dorpje met de oude watermolen en echte kasteelruïne mag je niet missen.

Lekker ontbijten in Heerlijkheid Lage

Over fietsen, wandelen en spoorzoeken

Je wist waarschijnlijk al dat je in deze regio prima kunt fietsen. Ontdek het gebied tijdens de Grafschafter Fietsentour of kies voor de mooie route door het Vechtdal en geniet van kunst op de Kunstwegen. De Grafschafter Spurensuche staat garant voor prachtige wandelingen en mooie verhalen. In het klimpark bij het Grenzerlebnis-station kun je lekker klimmen – met uitzicht op Nederland – en als je dan nog fit genoeg bent ga je zeker genieten van de KanuCircle; op deze idyllische kanoroute bevaar je de rivieren die hier stromen.

Ook in december is Neuenhaus een bezoek waard; de rustieke kerstmarkt met een reusachtige drijvende adventskrans is buitengewoon sfeervol.

Nog vragen over Neuenhaus?

Adres

Samtgemeinde Neuenhaus Touristinformation

Veldhausener Straße 26

49828 Neuenhaus

Contact

Tel.: +49 (0) 5941 - 911240

buergerbuero@neuenhaus.de

Bezoek de website

Grafschafter Spurensuche
De Grafschaft Benheim kent een uitgebreid netwerk aan wandelwegen dat ‘Grafschafter…

Lees verder

Grafschafter Fietsentour
Fietsers in de Grafschaft Bentheim kunnen de vele gezichten van de meest…

Lees verder

Vechtdalroute met kunstwegen
Bron van puur fietsplezier: De Vechtdalroute begint op de plek waar…

Lees verder

Kanotochten op de Vecht
Geniet van een idyllische natuurervaring. Voor jong en oud, met familie…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…