Kuuroorden in het Osnabrücker Land

Lang voordat het begrip wellness ontstond, was er in Duitsland al een rijke traditie van kuren in gezonde lucht en geneeskrachtige bronnen. Niet ver over de grens bij Osnabrück liggen prachtige oude kuuroorden waar die traditie nog springlevend is. Ze zijn te herkennen aan het voorvoegsel “Bad” – het Duitse keurmerk voor deze oorden. Ieder stadje heeft zijn eigen karakter maar allemaal beschikken ze over talloze faciliteiten om – op aangename wijze – iets te doen voor je gezondheid. Reis af naar de flanken van het mooie Teutoburgerwoud en kom ontspannen en intens genieten – en nog goed voor je lijf ook!

Bad Iburg

Het romantische Bad Iburg is altijd een bezoek waard. Rondom het prachtige kasteel met de weelderig aangelegde tuinen en in het mooie Kurpark is het heerlijk wandelen. Bad Iburg kent een rijke historie en in de sfeervolle oude binnenstad is het gezellig druk. Hier geniet je van de charme van weleer – maar met eersteklas faciliteiten en het comfort van nu.

Tuinliefhebbers opgelet: van 18 april t/m 14 oktober 2018 wordt de Landesgartenschau – zeg maar het Duitse equivalent van de Floriade – georganiseerd in Bad Iburg, niet ver over de grens. In Nederland mag de magie van dat evenement dan een beetje uitgewerkt zijn, in Duitsland bruist het als nooit tevoren. De Landesgartenschau is ook steeds meer een broedplaats voor nieuwe ideeën over natuur; heel boeiend voor iedereen die waarde hecht aan een groene omgeving. Centraal staat echter nog altijd de enorme diversiteit en rijkdom aan planten en bloemen.

Op naar Bad Iburg!

Bad Laer

Het kleine Bad Laer is al sinds 1836 bekend als kuuroord. Toch heeft dit dorp – met in het kuurpark éen van de weinige zoutwatermeren van Duitsland – zijn landelijke karakter weten te behouden, inclusief gemoedelijke sfeer. Het natuurschoon rondom Bad Laer is overweldigend en trekt vele natuurliefhebbers aan.

Op naar Bad Laer!

Bad Rothenfelde

Bad Rothenfelde geniet grote bekendheid vanwege zijn zoutbronnen en imposante gradeerinstallatie. Het eerste gradeerwerk werd hier al in 1774 gebouwd! Het zout uit de aarde wordt omhoog gepompt en via een ingenieus systeem gecirculeerd. Dit zorgt – ook nu nog – voor hele gezonde lucht. Het feeërieke kuurpark en de diverse thermen – uiteraard ook op basis van het heilzame zout – staan garant voor een aangenaam verblijf.

Op naar Bad Rothenfelde!

Bad Essen

Bad Essen is niet alleen een weldaad voor je gezondheid; naast thermale zoutbaden vind je hier ook een schitterende historische binnenstad vol vakwerkhuizen en een groot cultureel aanbod. In het Wiehengebergte is het bovendien eersteklas wandelen en fietsen.

Op naar Bad Essen!

 

Nog vragen over de Kuuroorden in het Osnabrücker Land?

Adres

Tourismusverband Osnabrücker Land e.V.

Herrenteichsstr. 17+18

49074 Osnabrück

Contact

Tel.: +49 (0) 541 - 3234570

team@tvosl.de

Bezoek de website

Bekijk ook

Sole & Kneipp-Tour
Als u in Bad Rothenfelde van start gaat hebt u de…

Lees verder

Carpesol Spa Therme
Wil je helemaal tot rust komen, lekker ontspannen en ook nog…

Lees verder

Landesgartenschau Bad Iburg 2018 – Duik erin!
De Landesgartenschau in bad Iburg is medio oktober 2018 geëindigd. Het…

Lees verder

Landidyll-Hotel Gasthof Zum Freden
Het was een heerlijke autorit door landelijk gebied. Een relatief korte…

Lees verder

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…